Tragedija koja je potresla svijet biciklizma: Norvežanin poginuo na kraljevskoj etapi

6 juillet 2024 0 Par

Utrku kroz Austriju zasjenila je smrt norveškog biciklista Andréa Dregea, prenosi austrijska agencija APA.

Prema organizatorima, 25-godišnji biciklist ekipe Coop-Repsol pao je prilikom spusta s najviše austrijske planine Grossglocknera prema Heiligenblutu i podlegao ozljedama. Detalji nesreće još nisu poznati.

Drege je bio u vodećoj skupini, a još nije jasno hoće li se utrka nastaviti u nedjelju. Pretposljednju etapu osvojio je Talijan Filippo Ganna iz tima Ineos Grenadiers, ali je pobjednička ceremonija otkazana zbog tragičnog događaja.

U ukupnom poretku vodi Talijan Diego Ulissi iz tima UAE Team Emirates. Drege je prvi biciklist koji je umro u utrkama nakon Švicarca Gina Mädera, koji je nastradao na Tour de Suisse u 2023.

Ovo nije prva nesreća na utrci kroz Austriju. Godine 1962. utrku je zasjenila smrt Antona Frischa. Jedanaest godina kasnije, Australac Graham Jose zadobio je teške ozljede glave prilikom pada na spuštanju niz prijevoj Arlberg, piše austrijski Kronen Zeitung.

The post Tragedija koja je potresla svijet biciklizma: Norvežanin poginuo na kraljevskoj etapi appeared first on Sve Osim Politike.