Zoran Zekić: Ovo nikada nisam doživio

26 juillet 2024 0 Par

Fudbaleri Sarajeva su odigrali neriješeno protiv Spartaka iz Trnave (0:0). Sarajevo je kreiralo pet-šest velikih prilika i dominiralo utakmicom, ali tim Zorana Zekića nije uspio postići gol i ostvariti pobjedu.

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, nakon utakmice, prvo se zahvalio navijačima.

– Dugo godina sam u fudbalu, ali ovakvu atmosferu nikad nisam doživio. Navijači su nas nosili svih 90 minuta. Hvala navijačima, još ćemo predanije raditi. Zaista sam ponosan na ekipu i energiju, a nedostajao je taj gol – kazao je Zekić.

– Moram reći na početku da fudbal nije pravedan. Imali smo mnogo šansi, ali nažalost nismo zabili. Nepisano je pravilo da nas je zalutali metak mogao kazniti, ali nije.Ukratko, osjećam veliki ponos, ali i mali dio tuge. Žao mi je što nismo malo sretniji otišli kući.

I da smo pobijedili 1:0, čekala bi nas sjajna atmosfra u Trnavi, kao što će i sada čekati. Imamo šest dana da se oporavimo i popravimoImamo aktivan rezultat, bit će drugačija utakmica. Očekujemo da će protivnik biti agresivniji. Nema bojazni, moramo igrati fudbal na najbolji način.

Večeras ću pogledati ovu utakmicu, poraditi na detaljima, da se neki igrači podignu, oni mogu napraviti razliku – zaključio je Zekić.

The post Zoran Zekić: Ovo nikada nisam doživio appeared first on Sve Osim Politike.