Verstappen najbrži u kvalifikacijama, ali će sutra startovati tek sa 11. mjesta!

27 juillet 2024 0 Par

Vozač Red Bulla, Max Verstappen, bio je najbrži u kvalifikacijama za utrku Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, ali će zbog kazne startati s 11. mjesta, dok će s prve pozicije utrku započeti Charles Leclerc iz Ferrarija.

Trostruki uzastopni prvak postigao je rezultat od 1:53,159 minuta na kišom natopljenoj stazi Spa-Francorchamps.

Kazna od 10 pozicija dodana mu je zbog toga što je njegova ekipa peti put promijenila motor u njegovom bolidu prije treninga u petak.

Leclerc je bio drugi u kvalifikacijama, što znači da će startati s prvog mjesta, dok će s druge pozicije krenuti vozač Red Bulla, Sergio Perez. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton iz Mercedesa startat će kao treći, a iza njega slijede vozači McLaren-a, Lando Norris i Oscar Piastri.

Vozač Mercedesa, George Russell, započet će utrku s šestog mjesta, Carlos Sainz iz Ferrarija sa sedmog, a Fernando Alonso iz Aston Martina s osmog.

Vozač Alpinea, Esteban Ocon, započet će utrku s devetog mjesta, Alexander Albon iz Williamsa s 10. mjesta, dok će aktualni prvak Verstappen startati s 11. mjesta.

Utrka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedjelju od 15 sati.

The post Verstappen najbrži u kvalifikacijama, ali će sutra startovati tek sa 11. mjesta! appeared first on Sve Osim Politike.