Srce puno! Ovo je prvi palestinski prvak u historiji UFC-a!

28 juillet 2024 0 Par

Američki borac palestinskog porijekla, Belal Muhammad, osvojio je UFC titulu u velter kategoriji.Muhammad je u impresivnom duelu prekinuo dominaciju Leona Edwardsa, prikazavši znatno bolji i zreliji nastup u poređenju s njihovim mečom iz 2021. godine koji je završio bez pobjednika.

Od početka borbe, Belal je krenuo agresivno, oborivši Edwardsa atraktivnim rušenjem, ali Edwards je ubrzo pokazao svoje šampionske kvalitete, uspjevši nekoliko puta precizno pogoditi protivnika tokom ostatka runde.

Tokom ostatka meča, oba borca su nastojala nametnuti svoj stil borbe. Edwards je preferirao borbu na distanci i udarce, dok je Belal tražio priliku za parter, vršeći konstantan hrvački pritisak, što mu je donijelo prednost u drugoj rundi.

Iako je Edwards dominirao u trećoj rundi, kontrolišući borbu i Belala, četvrta runda donijela je preokret. Belal je uspio kontrolisati Edwardsa s leđa, iscrpljujući ga fizički i mentalno, što je bilo očigledno na početku pete runde.

Belal je već imao prednost na bodovnim karticama, a kada je početkom pete runde ponovo zauzeo leđa Edwardsa i zaključao ga u “body triangle”, bilo je jasno da će pobijediti ukoliko zadrži tu poziciju do kraja runde.

Iako je Edwards uspio izaći iz te situacije 45 sekundi prije kraja i zadati udarac laktom koji je otvorio lice Muhammada, sudije su ocijenile da nije napravio dovoljno štete da bi preokrenuo ishod meča.

Sudije su jednoglasno proglasile Belala Muhammada pobjednikom, čime je ostvario desetu pobjedu u posljednjih 11 nastupa.

The post Srce puno! Ovo je prvi palestinski prvak u historiji UFC-a! appeared first on Sve Osim Politike.