Ovo niko nije očekivao: Guardiola iznenadio odlukom gdje nastavlja karijeru!

28 juillet 2024 0 Par

Već neko vrijeme se priča o mogućem odlasku Pepa Guardiole s klupe Manchester Cityja, a sam Pep je nekoliko puta izjavio kako je zasićen i da traži nove izazove. Njegov ugovor s Manchester Cityjem ističe u ljeto 2025. godine, a nedavno su ga povezivali s reprezentacijom Engleske, koja je trenutno bez selektora nakon odluke Engleskog saveza da se rastane s Garethom Southgateom poslije poraza u finalu Eura.

Ovo je deveta godina Guardiole s Građanima, i iako se ranije spominjalo da će otići nakon isteka ugovora, čini se da su sada te priče nešto drugačije.Prema pisanju engleskog Guardiana, Guardioli je vjerovatno trebalo više vremena za donošenje takve odluke, ali njegove reakcije sugeriraju da je spreman ostati u Cityju.

Na konferenciji za novinare tokom turneje Cityja po SAD-u, Španac je dao naslutiti da je možda već donio odluku i da je spreman nastaviti sa Cityjem.

“Ako voliš to što radiš, zašto bi prestao? Sviđa mi se – jednako sada kao i kad su me zaposlili. Dakle, idemo dalje”, rekao je Guardiola koji je tim riječima dao naslutiti da je ipak spreman nastaviti voditi aktuelnog engleskog prvaka.

“Ovo niko od nas nije očekivao”, navodi se u Guardianu. Pep je sa Cityjem osvojio posljednja četiri naslova prvaka Engleske te Ligu prvaka.

The post Ovo niko nije očekivao: Guardiola iznenadio odlukom gdje nastavlja karijeru! appeared first on Sve Osim Politike.