Nećete vjerovati kakva je poruka dočekala Izraelske nogometaše u Parizu!

28 juillet 2024 0 Par

Olimpijska reprezentacija Izraela pretrpjela je poraz od Paragvaja rezultatom 4:2 u drugom kolu turnira u Parizu. Na stadionu Park Prinčeva, navijači su ih nazvali genocidnim i mahali palestinskim zastavama, dok su također istaknuli parolu “Genocidne Olimpijske igre”.

A banner reading “GENOCIDE OLYMPICS” was held up at the Parc des Princes stadium during the match between Israel and Paraguay, among Palestinian flags.

The International Olympic Committee and other sporting bodies inaction to suspend Israel makes them complicit. pic.twitter.com/kF83zKGOlI

— Leyla Hamed (@leylahamed) July 27, 2024

U prvom kolu, kada je Izrael igrao protiv Malija, njihova himna je izviždana, što je jasna poruka pariške publike o njihovom stavu prema Izraelu.

Strijelci za Izrael bili su Omri Gandelman i Oscar Gloukh, dok su za Paragvaj pogodili Marcelo Fernandez s dva gola, te Julio Enciso i Fabian Balbuena.

Nakon dva kola u grupi D, Izrael se nalazi na posljednjem mjestu sa jednim bodom, dok je Paragvaj na drugom mjestu s tri boda iz dvije utakmice. U narednom kolu, Izrael će igrati protiv Japana, a Paragvaj će se suočiti s Malijem.

The post Nećete vjerovati kakva je poruka dočekala Izraelske nogometaše u Parizu! appeared first on Sve Osim Politike.