Mostarski Velež predstavio još jedno pojačanje, ovoga puta navijači su prezadovoljni!

Mostarski Velež predstavio još jedno pojačanje, ovoga puta navijači su prezadovoljni!

5 juillet 2024 0 Par

Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je svoje članove, navijače i prijatelje da je Milan Jevtović novi igrač Kluba.

Ugovor je potpisan u Press Room-u stadiona “Rođeni” uz prisustvo direktora Denisa Zvonića, a Jevtović će biti vezan za klub do ljeta 2026. godine. Milan Jevtović rođen je 13. jula 1993. u Gornjim Milanovcima i karijeru je započeo u omladinskim kategorijama Borca iz Čačka.

Igrao je za prvi tim Borca, a zatim prešao u norveški Bodo Glimt, nakon čega je igrao u turskom Antalyasporu. Od januara 2017. bio je posuđen Rosenborgu, a po povratku u Antalyaspor potpisao je za Crvenu Zvezdu. Također je igrao za kiparski APOEL Nicosia, danski Aarhus i norveški Odd.

Foto: FK Velež Mostar

Posljednji klub u kojem je igrao bio je vijetnamski FC Ha Noi. U Norveškoj je odigrao 95 utakmica za Bodo Glimt, Rosenborg i Odd, postigavši 26 golova i zabilježivši 5 asistencija.

Jevtović je osvojio četiri trofeja u svojoj dosadašnjoj karijeri. S Rosenborgom je osvojio norveško prvenstvo i Superkup u sezoni 2017/18. S Crvenom Zvezdom bio je prvak Srbije u sezonama 2018/19 i 2019/20.

Njegovo iskustvo će sigurno doprinijeti jačanju tima Veleža. Klub je uvjeren da će Jevtović opravdati očekivanja.

The post Mostarski Velež predstavio još jedno pojačanje, ovoga puta navijači su prezadovoljni! appeared first on Sve Osim Politike.