Bitka za polufinale: Švicarska traži pobjedu protiv Engleza, Turska bi mogla napraviti senzaciju

6 juillet 2024 0 Par

### Parafraziran tekst na šest pasusa

Nogometne velesile Španija i Francuska osigurale su plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj pobjedama nad Njemačkom i Portugalom. Ove dvije reprezentacije će se suočiti u prvom polufinalnom susretu. Danas će se za drugo polufinalno mjesto natjecati Engleska, Švicarska, Nizozemska i Turska.

Engleska i Švicarska će se suočiti u prvom meču dana, koji počinje u 18 sati u Düsseldorfu. Engleska, koju vodi Gareth Southgate, smatra se favoritom, iako su se s mukom probili do ove faze takmičenja.

Mnogi stručnjaci smatraju da Engleska još nije pokazala svoju punu snagu, ali će se suočiti s najboljom ekipom Švicarske u posljednjih nekoliko godina, koja je u osmini finala uvjerljivo pobijedila Italiju.

U drugom susretu dana, koji počinje u 21 sat, Nizozemska i Turska će se boriti za posljednje mjesto u polufinalu u Berlinu. Nizozemci su favoriti, ali Turska je iznenađenje turnira.

Nizozemska je u osmini finala glatko pobijedila Rumuniju s 3:0, dok je Turska imala teži put, savladavši Austriju s 2:1, koju su mnogi smatrali skrivenim favoritom.

Veliki problem za Tursku u ovom meču bit će izostanak nekoliko ključnih igrača. Ismail Yüksek i Orkun Kökçü su suspendovani zbog kartona, dok je Merih Demiral suspendovan zbog pokazivanja simbola ultranacionalističke skupine “Sivi vukovi” u meču protiv Austrije.

The post Bitka za polufinale: Švicarska traži pobjedu protiv Engleza, Turska bi mogla napraviti senzaciju appeared first on Sve Osim Politike.