Teško razočarenje pred OI: Prvi teniser svijeta ne može nastupiti u Parizus

24 juillet 2024 0 Par

Prvi teniser svijeta, Talijan Jannik Sinner, povukao se s Olimpijskih igara u Parizu zbog upale krajnika.

Tu vijest objavio je na društvenim mrežama. U svojoj objavi na platformi X, Sinner je izrazio tugu zbog nemogućnosti sudjelovanja na Olimpijskim igrama. Objasnio je kako se nakon intenzivnih treninga na zemlji počeo osjećati loše.

Liječnik mu je dijagnosticirao upalu krajnika i strogo savjetovao da ne igra. Sinner je rekao da je razočaran jer su Olimpijske igre bile jedan od njegovih glavnih ciljeva ove sezone.

Naglasio je koliko je želio predstavljati svoju zemlju na ovom važnom događaju. Također je poželio sreću svim talijanskim sportašima. Zbog bolesti i visoke temperature, Sinner je prvo odgodio put u Pariz.

No, kako se njegovo stanje nije popravilo, odlučio je otkazati nastup na olimpijskom turniru koji počinje u subotu. Ove godine, Sinner je osvojio Australian Open i stigao do polufinala Roland Garrosa.

Po prvi puta u karijeri postao je prvi igrač na ATP ljestvici. Do sada je u karijeri osvojio 14 turnira, a četiri puta je izgubio u finalima.

Njegovo povlačenje znači da će drugi teniser svijeta, Novak Đoković, biti prvi nositelj u pojedinačnom ždrijebu za muškarce.

Ždrijeb za Olimpijske igre bit će obavljen u četvrtak.

The post Teško razočarenje pred OI: Prvi teniser svijeta ne može nastupiti u Parizus appeared first on Sve Osim Politike.