Već se nazire naredni protivnik Sarajeva ukoliko prođe Spartak

25 juillet 2024 0 Par

Nogometaši bečkog Rapida pobijedili su poljsku Wislu iz Krakowa rezultatom 2:1 u gostima, čime su napravili veliki korak prema trećem pretkolu Europske lige, što je važno i za navijače FK Sarajevo.

Bordo tim večeras započinje svoj dvomeč protiv Spartaka iz Trnave u drugom pretkolu Konferencijske lige. Pobjednik dvoboja Sarajevo – Spartak igrat će protiv poraženog iz dvomeča Wisla – Rapid.

Rapid je ostvario prednost nakon prve utakmice u gostima i čini se da je na putu prema trećem pretkolu. Kako je Wisla poljski drugoligaš, izgleda da nema velikih izgleda u uzvratu u Beču.

To znači da bi pobjednik dvoboja Sarajevo – Spartak u trećem pretkolu Konferencijske lige trebao igrati protiv Wisle iz Krakowa, koja igra u drugoj ligi Poljske, ali je prošle godine osvojila Kup i tako izborila plasman u Europu.

Sarajevo ima ozbiljnu šansu za plasman u play-off Konferencijske lige. Rapid je pobijedio 2:1 u gostima zahvaljujući golovima Isaka Janssona i Matthiasa Seidla. Wisla je autogolom zadržala kakve-takve šanse za uzvrat. Uzvratni susret igra se za sedam dana u Beču.

Sarajevo i Spartak svoj dvoboj igraju večeras u 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase. Pobjednik tog susreta mogao bi imati lakši put prema sljedećem kolu.

The post Već se nazire naredni protivnik Sarajeva ukoliko prođe Spartak appeared first on Sve Osim Politike.