Danas putuje: Prvotimac Sarajeva pravi transfer u inostranstvo i donosi milione na Koševo!

27 juillet 2024 0 Par

Mladi vezist FK Sarajevo i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine putuje danas u Tursku na medicinske preglede i potpisivanje ugovora s Rizesporom.

Buljubašić je prošle sezone postao jedan od najstandardnijih igrača svog tima sa Koševa i svojim nastupima privukao pažnju mnogih klubova. Vezist je karijeru započeo u Slobodi, odakle je prešao u Akademiju FK Sarajevo na Koševu.

Prvu priliku za igru dobio je kod trenera Gorana Sablića, a debitirao je protiv Slobode. Prošle sezone je proglašen najboljim mladim igračem u domaćem prvenstvu.

Navijače Sarajeva najviše zanima visina obeštećenja, koje prema informacijama iz Turske iznosi milione, uz dodatne bonuse za buduće transfere.

Nakon uspješne investicije u Dalibora Varešanovića, Rizespor ponovo ulaže u igrače s Koševa. Sada je na mladom vezistu da pokaže svoj talent i nastavi s odličnim igrama u Turskoj, što će mu olakšati prilagodbu na novu sredinu.

Potpisivanje ugovora očekuje se početkom sljedeće sedmice, piše Sport1.ba.

The post Danas putuje: Prvotimac Sarajeva pravi transfer u inostranstvo i donosi milione na Koševo! appeared first on Sve Osim Politike.