Lana Pudar ostala bez plasmana u polufinale, nevjerovatno šta joj se dogodilo

27 juillet 2024 0 Par

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nije uspjela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u plivanju na 100 metara delfin, nakon što je zauzela je četvrto mjesto u drugoj kvalifikacionoj grupi današnjih kvalifikacija.

Pudar je ostvarila vrijeme od 57,97 sekundi, a to na kraju nije bilo dovoljno za polufinale jer je imala 17. vrijeme kvalifikacija, prenosi Klix.

U polufinale je prošlo najboljih 16 plivačica iz kvalifikacija.

Pudar je ostvarila vrijeme od 57,97 sekundi. Najbrža je u njenoj grupi bila Kineskinja Yufei Zhang s vremenom 56,50 sekundi, a ispred Lane su i Australka Emma McKeon i Francuskinja Marie Wattel.

Za 18-godišnju Mostarku je današnji nastup bio prvi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, a večerašnje polufinale na rasporedu je od 20:30 sati, dok se finale pliva u nedjelju od 20:40.

Ubrzo će u bazen i drugi bh. plivač na Olimpijskim igrama Jovan Lekić, koji od 11:45 pliva kvalifikacije za finale utrke na 400 metara slobodnim stilom.

Podsjetimo, Pudar će na Olimpijskim igrama nastupiti i u disciplini 200 metara delfin, a kvalifikacijska utrka je na rasporedu u srijedu 31. jula.

The post Lana Pudar ostala bez plasmana u polufinale, nevjerovatno šta joj se dogodilo appeared first on Sve Osim Politike.