Bio mezimac Torcide, pa postao izdajica prelaskom u Dinamo, sada objasnio potez

27 juillet 2024 0 Par

Mirko Hrgović, nekadašnji BiH reprezentativac koji je najbolje života odigrao u Hajduku toliko se svidio navijačima u Splitu da je osvojio i Hajdučko srce, tradicionalnu nagradu Torcide za najvećeg miljenika na terenu. No, stvari su se promijenile i Hrgović je preko noći postao izdajica kada je prešao u Dinamo, a u emisiji Sportske televizije je objasnio kako je do toga došlo.

“2008. mi je istekao ugovor u japanskom JEF-u. Vratio sam se kući s 29 godina i imao samo jednu želju, zaigrati opet za Hajduk. Bio sam financijski neovisan. No, onda je Hajduk rekao da nije zainteresiran. Ne znam iz kojeg razloga niti bih u to htio ulaziti”, započeo je.

“Ja, kakav sam, to isto nije bilo dobro. Treba prespavati takve odluke, a meni je proradio inat. Stiže poziv od Zdravka Mamića i ja odem tamo. Čast mi je da sam igrao za dva najveća hrvatska kluba”, dodao je, a onda se osvrnuo na kultno finale kupa iz 2009. godine.

Tada je Dinamo u prvoj utakmici na Maksimiru pobijedio s 3:0, a Hajduk je u uzvratu slavio istim rezultatom. Utakmica je stigla do penala. Plavi su pobijedili, ali Hrgović je promašio prvi penal za pobjedu. “To je bila interesantna sezona. Pobijedili su nas 2:0 na Poljudu, bila je to strašna atmosfera. U kupu sam bio pet izvođač, išao sam pucati za pobjedu i pogodio sam stativu”, dodao je, prenosi Index.

“Andrić me spasio jer mu je Butina obranio. Za utakmicu sam se pripremio na sportskom planu bez problema, ali atmosfera, ugođaj i sam dolazak u Split i u klub i kad vidim ljude koji tamo rade, emocije su mi proradile”, pojasnio je Hrgović.

Zanimljivo, Hrgovića nikad nisu pretjerano dobro prihvatili ni Dinamovi navijači, barem oni najžešći. Bad Blue Boysi su jasno poručili upravi da je sramota da bivše Hajdučko srce igra za njih. Posebno je ostala upečatljiva scena kad je Hrgović zabio prvi gol za Dinamo. Bilo je to za 1:0 protiv Rijeke, a Boysi su skandirali: “0:0!”, jasno dajući do znanja da ne priznaju njegov gol.

The post Bio mezimac Torcide, pa postao izdajica prelaskom u Dinamo, sada objasnio potez appeared first on Sve Osim Politike.