Pogledajte trailer filma o Vahidu Halilhodžiću autora Sabahudina Topalbećirevića

27 juillet 2024 0 Par

Simposar Sarajevo i Sport Klub objavili su trailer za novi sportsko-dokumentarni film “Moja Istina – Vahid Halilhodžić”, autora Sabahudina Topalbećirevića.

Film prati život Vahida Halilhodžića od rodne Jablanice preko Mostara i Francuske do Obale Slonovače, Hrvatske, Alžira, Japana i Maroka. Bio je poznat kao veliki Vahid ili Coach Vahid u Francuskoj. Igrač i trener s bogatom karijerom, Halilhodžić je poznat po svojim usponima i padovima koje je prevladao s upornošću i snagom.

Film istražuje njegov put od malih klubova do velikih selekcija, te njegovu opsesiju golom. Autor Topalbećirević putovao je više od 5.000 kilometara u Francuskoj i posjetio brojne gradove kako bi prikupio materijal.

Film prikazuje Halilhodžićeve trenutke u nogometu, njegove uspjehe i razočaranja, uključujući iskustva rata u BiH i njegovu poziciju među 50 najboljih trenera svijeta.

Topalbećirević naglašava koliko je Vahidov uspjeh značajan s obzirom na to da dolazi iz male zemlje. Vahidova spremnost da podijeli detalje svog teškog i uzbudljivog života čini film još vrijednijim.

Film će biti prikazan 19. septembra u hotelu Hills u Sarajevu, u sklopu 13. Međunarodnog sportskog simpozija “Simposar”.

Ulaznice su dostupne na www.kupikartu.ba.

The post Pogledajte trailer filma o Vahidu Halilhodžiću autora Sabahudina Topalbećirevića appeared first on Sve Osim Politike.