Hrvat je priča dana na OI: Majci na samrti obećao da će otići u Pariz, a sada…

27 juillet 2024 0 Par

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović postigao je veliki uspjeh ulaskom u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Ovaj 24-godišnji olimpijski debitant iz Osijeka ima nevjerojatnu životnu priču, obilježenu tragedijama. Kao dječak izgubio je oca, a prije nešto manje od godinu dana ostao je bez majke, koju je pokušao spasiti oživljavanjem kad joj je pozlilo.

Nažalost, majka je preminula nekoliko tjedana kasnije, iako je Benović dao sve od sebe da je spasi.

Pored toga, suočavao se s ozbiljnom povredom stopala koja ga je spriječila da nastupi na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Na društvenim mrežama prošlog ljeta, Benović je opisao te trenutke kao životnu lekciju iz filma strave.

Obećao je majci da će se truditi i boriti za plasman na Olimpijske igre, a to obećanje je ispunio u travnju na Svjetskom kupu u Dohi.

Osvojio je četvrto mjesto, što mu je omogućilo da se plasira u Pariz. Sada, kao olimpijski finalist, imat će priliku da se natječe za medalju.

Finale je zakazano za nedjelju, 4. kolovoza, u 16 sati i 24 minute, a rezultati će otkriti hoće li Benović ponovno iznenaditi konkurenciju.

The post Hrvat je priča dana na OI: Majci na samrti obećao da će otići u Pariz, a sada… appeared first on Sve Osim Politike.